Verslag

A-reeks
In de eerste ronde konden de elofavorieten de verwachtingen nog waarmaken. In ronde 2 bleek dat  niet meer het geval. Joris Verhelst (LSV-Chesspirant) verloor van Matthias Lootens (Vrijschaker Landegem) en hetzelfde overkwam Miguel Van De Vaerd (MSV) tegen Jonathan Van Laecken (De Mercatel). Ronde 3 bracht nog meer verassingen aangezien het Joris en Miguel hun dag niet was. Joris verloor van Simon Deschepper (Rapid Aalter) en Miguel remiseerde tegen Tibo Lachaert (Wetterse Vrijpion), deze 2 jongelingen bewezen dat ze zeker meekunnen in hun nieuwe leeftijdsgroep. Na dag 1 bleef enkel Jonathan nog over met het maximum van de punten, maar hij werd op een half punt achternagezeten door Quinten Ramacker (De Drie Torens) en Matthias die tegen elkaar remiseerden. Op de tweede dag moest Jonathan de rol aan de leiding overlaten na verlies tegen Matthias, deze laatste werd samen met Quinten de nieuwe koploper. Echter verloren beide koplopers in de 5e ronde, Quinten van Jonathan en Matthias van Mardoek Thienpondt (De Mercatel) waardoor clubgenoten Mardoek en Jonathan de nieuwe koplopers werden.  Jonathan won vervolgens in de 6e ronde van Mardoek en zijn achtervolgers Quinten en Matthias wonnen ook. In de 7e ronde sloot Jonathan af met nog een winst waardoor hij met 6/7 Oost-Vlaams kampioen -20 werd. Matthias werd 2e met 5.5/7. Quinten werd 3e in het algemeen klassement en Oost-Vlaams kampioen -18 met 5/7. Op de 4e plaats staan Mardoek, Joris, Miguel en Sarah Snoeck (Vrijschaker Landegem) allen met 4/7. Sarah werd dus Oost-Vlaams kampioene -20. De Oost-Vlaams kampioene bij de -18 werd Jolien Snoeck (Vrijschaker Landegem) nadat ze in de laatste ronde won van haar concurrente Ayla Vincent (KGSRL) en zo tot op gelijke hoogte kwam met voordelige scheidingspunten.

B-reeks
Ook hier was de eerste ronde een opwarmingsronde. In de tweede ronde werd op heel wat borden al geen elologica meer gerespecteerd. Bleven overeind: Xander Pauwels (De Drie Torens), William Boudry (LSV-Chesspirant), Charle Goossens (FCH Zottegem), Tim Ghyselen (FCH Zottegem) en Batist Huygebaert (Vrijschaker Landegem). In de derde ronde won Xander van William, Batist van Charle en Tim van Sander Temmerman (MSV). Met 3 koplopers gingen we de zondag in. Xander won van Tim, en Batist remiseerde tegen Matthias Cnudde (De Drie Torens) zodat enkel Xander nog het maximum bleef behouden op een half punt achternagezeten door Batist die hij in de 5e ronde wel wist te verschalken hij bleef dus het maximum van 5/5 behouden. Zijn meest nabije achtervolger was William die op 4 punten stond. In de 6e ronde besloot hij nog maar eens te winnen en doordat William remiseerde tegen Batist was Xander na de 6e ronde al Oost-Vlaams kampioen -16. Voor de andere plaatsen was het wel nog spannend in de 7e ronde. Xander stond een remise toe tegen Thomas Moerman (De Drie Torens), William won van Anton Vanhauwere (FCH Zottegem) en kwam zo met 5.5/7 op een 2e plaats.  Op de derde plaats met 4.5/7 vonden we Benno Demey (De Drie Torens/Rapid Aalter), Batist, Tim, Matthias en Thomas. Oost-Vlaams kampioene -16 werd Esmé Aydogan (LSV-Chesspirant) met 3.5/6, zij wist de concurrentes Sara Temmerman (MSV) en Alexie Sheen Condes (LSV-Chesspirant) net voor de eindmeet voorbij te steken.

C-reeks
In de C-reeks had de helft van de spelers een rating, overal won de speler met rating op uitzondering van Max Gyselinck (Vrijschaker Landegem) die verloor van Eleen Verhelst (LSV-Chesspirant). In de tweede ronde deden elohoogsten Robbert Decruyenaere, Dries Van Malder en Klaus Van Malder (allen LSV-Chesspirant) wat verwacht werd, Warre De Waele (Rapid Aalter) toont zijn kunnen door Olivier Verheyen (De Drie Torens) te verslaan. In de derde ronde won Robbert van Klaus en Dries van Warre. Hierdoor streden Dries en Robbert in de eerste ronde op zondag tegen elkaar. Robbert won deze partij, Dries achtervolgde samen met Warre en Xander Thienpont (LSV-Chesspirant) op een vol punt. In de 5e ronde werden op de 3 topborden remises genoteerd zodat de stand aan de top zo goed als gelijk bleef. In de 6e ronde won Robbert van Xander, Dries van Tom Alard (LSV-Chesspirant) en Warre van Hannes De Fre (KGSRL). Robbert stond nog steeds een punt los van Warre en Dries. In de laatste ronde speelde Robbert remise tegen Olivier en werd hierdoor Oost-Vlaams kampioen -14. Op de tweede plaats vinden we Warre en Dries met 5.5/7. Klaus Van Malder werd 4e met 4.5/7. Eleen werd Oost-Vlaams kampioene.

D-reeks
Er waren in deze reeks maar 3 spelers met een rating, dus veel wijzer worden we hier ook niet uit. Na de 2e ronde hebben enkel Daria Vanduyfhuys (KGSRL) en Rune Liveyns (MSV) nog het maximum van de punten en er zijn veel achtervolgers op een half punt. Rune wint van Daria in de derde ronde. Thibault Wilmsen (KGSRL) en Wannes Van De Vyver (De Mercatel) achtervolgen op een half punt.
Rune wint van Thibault op de tweede dag en Wannes verliest van Simone Van Goethem (LSV-Chesspirant) die zo de nieuwe achtervolger wordt. In ronde 5 wint Rune nogmaals, nu van Simone. Daria begint zich op de tweede plaats te zetten door een winst tegen Arthur Neirynck (LSV-Chesspirant). In de 6e ronde staat Rune zijn eerste half punt toe aan Wannes maar hij is al zeker van de titel, Daria verliest van clubgenoot Thibault. Ines Dellaert (FCH Zottegem) en Daan Phlips (KGSRL) komen bovenaan ook wat kijken. In de laatste ronde sluit Rune af met winst tegen Ines, hij wordt Oost-Vlaams kampioen met 6.5/7. Daria wint van Daan en Thibault en Arthur remiseren in de laatste ronde. Hierdoor komen Daria en Thibault op een tweede plaats met 5/7, Daria wordt dus Oost-Vlaams kampioene -12. Op de 4e plaats vinden we Arthur en Wannes terug met 4.5/7.

E-reeks
De eerste ronde bracht al een topmatch, Louise Vanderstappen (VPTD Geraardsbergen) tegen Tibe Debunne (De Mercatel), Tibe won. We schakelen al wat verder naar de koplopers na ronde 2, dit zijn: Victor Decruyenaere (LSV-Chesspirant), Tibe, Ellen Deleu (KGSRL), Mathieu De Baerdemaeker (Rapid Aalter) en Léon D’Haenens (LSV-Chesspirant). In de 3e ronde wint Victor van Tibe, Ellen wint van Mathieu en Léon verliest tegen Adriaan Dreelinck (VPTD Geraardsbergen). De strijd om het maximum in de 4e ronde tussen Victor en Ellen wordt gewonnen door Ellen. Met als achtervolger Adriaan op een half punt die won van Wolf Naessens (LSV-Chesspirant). In de 5e ronde wint Adriaan van Ellen, Louise van Victor en Tibe van Mathieu. Adriaan staat dus op kop met 4.5/5 gevolgd op een half punt door Tibe, Ellen en Louise. In de 6e ronde wint Adriaan van clubgenoot Louise, Tibe wint van Ellen. Adriaan staat op 5.5, Tibe op 5, Wolf op 4.5. In de laatste ronde wint TIbe het duel tegen Adriaan waarmee hij Oost-Vlaams kampioen -10 wordt. Adriaan wordt 2e met 5.5/7. Op de 3e plaats vinden we Victor, Louise en Ellen, zij hebben allen 5/7. Louise wordt door hogere scheidingspunten Oost-Vlaams kampioene -10.

F-reeks
In de eerste ronde laat een van de favorieten Elias De Reese (KGSRL)  zich verleiden tot pat tegen Pjotr Cappan (LSV-Chesspirant). Jacob Dreelinck (VPTD Geraardsbergen) en Amir Zouaghi (KGSRL) zijn de leiders na 2 ronden. Jacob wint van Amir in de 3e ronde en staat zo een half punt voor Elias en Pjotr. In de 4e ronde wint Jacob van Pjotr, Elias wint van Jiaqi Chen (De Drie Torens). In ronde 5 beslist Elias dat het welletjes geweest is en hij neemt de leidingspositie over van Jacob. Amir wint van Pjotr. In de 6e ronde wint Elias ook van Amir. Jacob wint van Jiaqi. Ronde 7 brengt voor Elias een Oost-Vlaamse kampioenstitel bij de -8 na zijn winst tegen Noor Sonck, Oost-Vlaams kampioene bij de -8 met 3/7. Jacob stelt zijn 2e plaats veilig door te winnen van Gabriel Beukenhorst (VPTD Geraardsbergen). Amir wordt derde met 5/7.